case study: Washington University

St. Louis, Missouri | Washington University | Jubel Hall

the challenge

Jubel Hall at Washington University in St. Louis is one of the country’s leading research-oriented mechanical engineering and material sciences schools. The engineering school expanded to provide innovative facilities for graduate and undergraduate education and features the Department of Mechanical Engineering and Material Science research labs, classrooms, faculty offices, interaction spaces, makerspace and machine shop that needed to reflect the spirit of the Jubel Family’s legacy in innovation.

the solution

Kolar created a comprehensive interior and exterior wayfinding and tiered donor recognition program. The Lead donors are featured on the exterior facades and entry vestibules with “story portraits” and an integrated wall exhibit featuring the Jubel Family legacy of innovation in engineering. Digital storytelling is used to onboard and engage donors as well as highlight Jubel Hall’s key ceremonies and events. Focusing on the concept of legacy, the new engineering school establishes a sense honor, and connects and welcomes alumni to the WashU Community.